TOPPER ETTER HØYDE TOPPER ETTER PRIMÆRFAKTOR TOPPTURER ETTER HØYDEFORSKJELL NASJONALE OG REGIONALE TOPPUNKTER FJELLOMRÅDER UFORGLEMMELIG TINDERANGLING HVA ER EN TOPP?
STATISTIKK Elbrus
LENKER
topp

RUSSLAND


Russland har verdens største landareal og rommer utallige landskapsformer, men preges kanskje først og fremst av jordas største skogbelte, taigaen, som strekker seg fra den skandinaviske halvøya til Stillehavskysten, samt enorme steppe- eller slettelandskap som også omfatter tundraen nord og sør for den polare skoggrensen.

I tillegg fins det en rekke fjellområder i Russland. Uralfjellene regnes som grensen mellom Europa og Asia. I det sørlige Sibir ligger mange fjellkjeder og høyfjellsplatåer, mens Kamtsjatkahalvøya lengst øst har fjell opp til 4750 m.o.h. Den høyeste toppen i Russland ligger imidlertid i Kaukasus. Elbrus' vesttopp er 5642 meter høy, og med det Europas desidert høyeste fjell. Det sentrale Kaukasusmassivet er ellers et fantastisk vakkert fjellområde med alpine topper og breer som strekker seg langs Russlands grense mot Georgia.
 

topp h.o.h. område tidspunkt  
Elbrus, Zapadnaya vershina
Høyeste fjell i Kaukasus, Russland og Europa
5642 Kaukasus,
Kabardino-Balkaria
Karatsjajevo-Tsjerkessia,

Den russiske føderasjon
15.08.13  
Pik Terskol
1000 meter opp fra Terskol i Baksandalen, med internasjonalt astrofysisk observatorium strategisk plassert nær toppen
3149 Kaukasus,
Kabardino-Balkaria,
Den russiske føderasjon
11.08.13  
Teplostanskaya
Moskvas høyeste punkt ligger på dette høydedraget sør for Moskvaelva
255 Moskva,
Russland
18.08.13  
Vorobyovy Gory
Spurvehøyden er høyest av det som tradisjonelt har blitt regnet som Moskvas sju høyder, og har byens beste naturlige panoramautsikt
220 Moskva,
Russland
17.08.13  
Kremlyovskiy Kholm / Borovitskiy Kholm
Med Moskvas og maktens sentrum, Kreml
145 Moskva,
Russland
17.08.13  


Tilbake til forsiden