TOPPER ETTER HØYDE TOPPER ETTER PRIMÆRFAKTOR TOPPTURER ETTER HØYDEFORSKJELL NASJONALE OG REGIONALE TOPPUNKTER FJELLOMRÅDER UFORGLEMMELIG TINDERANGLING HVA ER EN TOPP?
STATISTIKK                                                                        Jbel Toubkal
LENKER
topp

MAROKKO

Historisk har Marokko dannet vestgrensen for den arabiske verden siden araberne begynte å bosette seg i dette området i Nord-Afrika fra 600-tallet av. Tidligere var Marokko den vestligste provinsen i Romerriket, men landet har hele tiden vært sterkt preget av urbefolkningen berberne som har vært her i uminnelige tider. I dag utgjør berbere ca. 35 % av Marokkos befolkning, og deres språk tamazigh ble i 2011 godkjent som offisielt språk ved siden av arabisk. I tillegg brukes fransk i stor grad som administrasjonsspråk. Berberbefolkningen lever i dag gjerne i Marokkos fjell- og ørkenstrøk som følge av den lange arabiseringen av landet. Mange bor i Atlasfjellene.

Marokko har kystlinje mot både Atlanterhavet og Middelhavet. Topografisk domineres landet av store fjellkjeder: Rif-fjellene mot Middelhavet samt Atlas og Anti-Atlas som strekker seg gjennom Marokko fra nordøst til sørvest. Atlas er alpine fjell med snø og is, og i Høye Atlas rager flere topper over 4000 meter. Marokkos høyeste fjell er Jbel Toubkal på 4167 m.o.h.

topp h.o.h. område tidspunkt  
Jbel Toubkal
Høyeste fjell i Marokko, Atlasfjellene, Nord-Afrika og hele den arabiske verden
4167 Parc National de Toubkal,
Haut Atlas / Atlas Ameqran / al-Atlas al-Kabir,
Marokko

10.10.18 
Ljanub Tizi n'Techt
1930 Azzadene,
Haut Atlas / Atlas Ameqran / al-Atlas al-Kabir,
Marokko

07.10.18 


Tilbake til forsiden