TOPPER ETTER HØYDE TOPPER ETTER PRIMÆRFAKTOR TOPPTURER ETTER HØYDEFORSKJELL NASJONALE OG REGIONALE TOPPUNKTER FJELLOMRÅDER UFORGLEMMELIG TINDERANGLING HVA ER EN TOPP?
STATISTIKK                                                           Fuji-san
LENKER
topp

JAPAN


Japan består av fire store og en mengde små øyer. Det løper fjellkjeder gjennom alle de viktigste øyene. Landets høyeste fjell, den spektakulære vulkanen Fuji, ligger imidlertid i relativt ensom majestet i
kke langt fra Tokyo og havet. Fuji-san er dessuten nesten 500 meter høyere enn noe annet fjell i landet. En slik beliggenheten skaper gjerne mye skiftende og heftig vær, noe vi fikk erfare til fulle da familien var på tur dit i august/september 2015. Vi tilbrakte to dager på Fuji. Første dag var forholdene ganske bra, men neste dag kom vi med nød og neppe opp gjennom tåke, sludd og vindkuler så sterke at det nesten var umulig å stå oppreist langs kraterkanten på toppen.

Fuji-san har hatt enorm historisk, kulturell og religiøs betydning i Japan. Det er det fremste av nasjonens tre hellige fjell og et viktig pilegrimsmål den dag i dag. Gjennom flere hundre år har det inspirert kunstnere og forfattere. I tillegg har fjellets ikoniske form blitt gjenskapt i moderne designvarianter som varemerke for en lang rekke japanske firmaer. Siden 2013 har Fuji-san stått på Unescos verdensarvliste.

Under reisen til Japan besøkte vi Tokyo og Kyoto i tillegg til Fuji. Her ble det mellom annet tid til et par byfjell også.
 

topp h.o.h. område tidspunkt  
Fuji-san
Japans høyeste fjell
3776 Fuji-Hakone-Izu Kokuritsu Kōen, Honshū,
Japan
01.09.15 
Hieizan, Dai-Hiei
Hiei-fjellet ligger mellom Kyoto og Ōtsu. På slutten av 700-tallet ble tempelkomplekset Enryaku-ji anlagt på fjellet siden det ligger i en gunstig kosmologisk posisjon i forhold til den gamle japanske hovedstaden Kyoto
848 Kyoto-Shiga,
Japan
04.09.15 
Hieizan, Shimeigatake
Fra toppen er det utsikt mot Ōtsu og Japans største innsjø Bawi i øst og mot Kyoto i vest
838 Kyoto,
Japan
04.09.15 
Hakone-yama
Høyeste topp i det sentrale Tokyo
45 Shinjuku-Toyama,
Tokyo,
Japan
30.08.15 


Tilbake til forsiden